Spelregler

En genomgång av spelreglerna

Spelregler för Höstens/Vinterns MediaPadel

Att vara med och tävla är enkelt! Det enda du behöver göra är att anmäla dig. Vi bokar banan, du dyker bara upp tävlingsredo på utsatt tid och plats. Vi arrangerar eventen i Stockholm för damer och herrar i nivåerna nybörjare (2-3), medel (4-6) och avancerad (7-9). Priser delas ut till både 1:a och 2:a plats i varje Americano.

Vad är Americano?

Americano är en tävlingsform inom padel som vuxit sig stor och blivit väldigt populär bland utövare runtom i världen. Tävlingsformen innebär att man ställer upp som ensam spelare och lottas därefter med sina med- och motspelare där man i varje match tävlar om antal poäng. Innan man börjar spela Americano padel så gör man upp hur många poäng varje match ska spelas till. Om summan exempelvis är 24 så kan matchen sluta 24-0 lika väl som 12-12. En vunnen boll är alltså värt en poäng. Om matchen skulle sluta 16-8 så innebär det att det vinnande laget får 16 poäng vardera och det förlorande laget 8 poäng vardera. Efter avslutad match tar du med dig dina samlade poäng till nästa match. När ni spelat klart överenskomma antal matcher så sammanställs dina poäng i en tabell och personen med flest antal poäng koras till segrare.

Americano padelregler 

Americano padel är inte så komplicerat som det kanske låter! I listan nedan ser ni hur man normalt sett brukar gå tillväga när man spelar Americano padel samt vilka regler som gäller.

-Dubbelmatcher där lagen lottas och du spelar med olika medspelare varje match.

-Varje match spelas om exempelvis 24 poäng. En vunnen boll = En vunnen poäng.

-Slutar en match 10-14 så innebär det att det vinnande laget får 14 poäng vardera och det förlorande laget 10 poäng vardera. 

-Poängen sammanställs i en tabell som gör det enkelt för er att ha koll på ställningen.

-Poängen tar man med sig in i nästa match där man lottas med en ny medspelare. 

-När alla matcher är spelade räknas dina totala poäng.

Vill du spela padel med oss?

MediaPadel är en padelturnering för alla som jobbar inom media. Jobbar du som annonssäljare, journalist, formgivare, marknadschef, publisher – eller med något annat spännande inom mediebranschen? Anmäl dig!

Genom att använda vår hemsida godkänner du vår cookie policy